”Moderat hockey” och ridning

Ridning och golf vad har det för gemensamt? Jag hade turen att jag fick rida i min uppväxt så när jag åkte världen runt för som golfproffs för att spela moderat hockey och jaga en vit boll på fina gräsmattor hade jag med mig alla minnen från mitt tidigare häst liv.

Golf och ridning har mer gemensamma nämnare än man någonsin kan tänka sig. Vad är det som gör att man går upp tidigt varje morgon för att släpa med sig sin utrustning för att sedan spendera timmar för att förfina en rörelse och när man nått målet känna sig  hur nöjd som helst. Eller när man kämpar med en utmaning och inser att själva utmaningen eller som andra säger problemen är den egentliga drivkraften till varför man håller på.  Hade det varit lätt med golf eller hästar lovar jag dig att i varje fall jag hade hittat något annat att göra. 

Vi söker hela tiden utmaningar som driver oss på ett eller annat sätt.  Varför springer folk triathlon eller ger sig på att bestiga berg eller som vissa säger utmana ödet. I utmaningarna som kommer finns drivkrafterna. Det kan vara att utmana sina rädslor eller utveckla sidor av en själv som det finns en vinst i att utveckla.  I utmaningarna av sig själv finns det något väldigt vackert när man inser att man kan nå det man önskar och den känslan är för många helt euforisk. Det kanske är så att om man skall springa ett lopp eller utbilda en häst eller bli riktigt vass på golf måste man vara disciplinerad och det är kanske där utmaningen ligger för många men är man disciplinerad kanske det är den kreativa delen som är utmaningen och drivkraften. Det kanske är så att problemen det värdefullaste vi har. Vad händer om vi skulle känna tacksamhet inför våra utmaningar? Vad är din utmaning?  Och vad behöver du utveckla för egenskap för att lyckas nå det du önskar?