Om Simply Jumping

SIMPLY JUMPING är till för alla som vill utvecklas inom hästhoppning, oavsett nivå och målsättning. Systemet ger dig ett helhetstänk om hästar och hoppning och det som är viktigt runt omkring. Vill du komma långt så finns här kurser ända upp till internationell hoppning.

I kurserna får du tydliga uppgifter att jobba med. Focus ligger på:

  • egen säker hoppträning
  • din mentala förmåga
  • din fysiska träning
  • hantering av hästen

Kunskapen kommer från speciellt utvalda experter på sina område som tex sporthästveterinär  Florian Lackner, hästutbildare Eamon Hickey och hovslagaren Daniel Ahlberger. Övningarna är tydliga och enkla att följa i både text och film. Det finns banskisser och instruktioner där ryttare visar hur hoppövningar skall gå till.

Anslut dig till SIMPLY JUMPING så får du inspiration i vardagen via ett beprövat system för hoppning som kan ta dig ända till toppen!

Simply Jumping tränare

Lennart Lindelöw har en imponerande meritlista.
Under ca 20 års tid ingick han i det svenska hopplandslaget. Såväl SM-guld som SM-silver samt WC-final på Scandinavium med Rockad-sonen Romeo har han hunnit med. Höjdhoppsrekord på 2.12 med hästen Merillo e. Utrillo är också en av höjdpunkterna han minns när han tänker tillbaka på sin ryttarkarriär.

Lennart har gått den hårda skolan. Som 15-åring började han rida på ridskolan i Umeå. Jag tråkade tjejerna i klassen, skrattar Lennart och sade till dem att rida verkade väl inte vara så svårt. Då kontrade de med att skramla ihop pengar till en ridlektion åt mig och på den vägen är det, minns Lennart. Stränga militärer som exempelvis Folke Frölén undervisade och Lennart fick kämpa på i ridskolans manskapssadlar. Han fick en gedigen utbildning och kunskap.

Talang visade sig Lennart också ha. Han avancerade i Sveriges hoppelit och när han var som mest aktiv red han 6-8 hästar per dag och tävlade mycket såväl nationellt som internationellt.

Lennart är inte längre aktiv ryttare pga en knäskada. Men släpper sporten gör han inte. Han är såväl A-tränare i hoppning som A-banbyggare. Han undervisar ca 40 elever i veckan runt om i landet. Ryttare i alla åldrar och på olika nivåer får uppskattad hjälp av Lennart. Ofta följer han med eleverna på tävling och hjälper dem på plats.

Lennart har utbildat 30-40 hästar upp till placering i internationell GP. Han brinner verkligen för sporten. En extra krydda är naturligtvis att följa och stötta välkände sonen Douglas Lindelöws karriär i den yttersta världseliten.

Eamon Hickey är en av Sveriges absolut skickligaste och mest erfarne unghästutbildare. Han är en sann ”hästkarl” som blir anlitad av såväl landslagsryttare som amatörer. Mängder av hästar har blivit inridna av Eamon och hans team, men han är även expert på att hjälpa till om man kört fast med sin häst senare i utbildningen eller i själva hanteringen.

Eamon är stationerad på Hoppcentrum i halländska Glommen, men han åker även runt i landet och håller träningar och clinics. Tack vare Eamons goda rykte och framgångsrika koncept är stallet på Hoppcentrum alltid fullt med kunders hästar. Typen av häst eller inriktningen på själva utbildningen kan variera. 

Grundtanken och förtroendet mellan häst och ryttare som krävs är detsamma vare sig det gäller hoppning, dressyr, fälttävlan eller en vanlig ”hobbyhäst”.

 Inte heller rasen eller storleken på häst gör någon skillnad. Eamon är helt enkelt expert på att tala hästarnas språk och han delar gärna med sig av sina erfarenheter.

 När Eamon utbildar en häst går det väldigt lugn och metodiskt till. Ett självklart mål är att göra hästen trygg och avspänd i olika situationer. I denna utbildningsserie kommer ni kunna ta del av flera av Eamons tips och tillvägagångssätt för att ni lättare skalla kunna förstå och kommunicera med er häst.

Mikaela Parmlid  coachar flera satsande ryttare i mental och fysisk träning varje vecka. Hon arbetar med individens styrkor och hennes övertygelse är att när man mår bättre presterar man självklart bättre. En enkel ekvation kan tyckas, men Mikaela har de gyllene verktygen för att hitta fram till glädje och utveckling.

Själv har Mikaela en förstklassig utbildning i coaching (NPL) från Gothia Academy, men mycket av hennes kunskaper kommer från egna erfarenheter. I 15 år spelade Mikaela nämligen golf på de högsta tourerna i USA. Hon var med i det svenska golflandslaget i 20 år, med start redan på 13-åring och har bla ett VM-silver på meritlistan. Mikaela blev invald i Hall of Fame på NCAA och var rankad som nr 1 som amatör i världen när hon var 23 år.

Livet som golfproffs innebar ett ständigt behov av träning och utveckling. Mikaela hade en egen anställd personlig tränare samt mental coach i 20 år. De bästa strategierna och verktygen använder sig Mikaela av idag när hon coachar ryttare.

Hästar och ridning har varit en del av Mikaelas liv sedan barnsben. Redan som liten började hon på ridskola och sedan blev det egen häst. Under åren som golfproffs red hon hopphästar på sin lediga tid. Det är i samspelet med djur och ute i naturen som Mikaela alltid har hittat avkopplingen och lugnet.

Idag brinner jag för att hjälpa hjälpa ryttare att nå sina mål, berättar Mikaela. Det är otroligt inspirerande att kunna överföra min kunskaper på ryttare och se hur de växer såväl mentalt som fysiskt och förbättrar sitt samspel med hästen.