Online kurser i hoppträning

Nu när Corona försvårar hoppträningar runt om i landet öppna vi upp dessa onlinekurser för en tid framöver.

Här är de online kurser för hoppträning för ryttare och häst som finns i systemet. Ett tips är att börja med grundkursen för först lära känna systemet. Därefter kan man välja mellan alla kurser i ordning eller där man känner sig hemma. Hoppträning är framtagen av  A-tränare Lennart Lindelöv och mental träning av Mikaela Parmlid.

Gratis!

I grundkursens hoppövningar lär du dig att förenkla ridningen på hinder. Enkel och systematisk ridning på hinder är det som är grunden för din utveckling som hoppryttare. Då kommer hästen att förstå dig bättre och hoppa bättre. Det här är användbart för alla på alla nivåer av hopptävlingar och har varit nyckeln till flera mästerskapsmedaljer

Läs mer...

20 Avsnitt
0 kr/mån

Lätt C 1.00 / Lätt B 1.10 lär dig det som krävs på hopptävling på denna nivå. Här ingår 2-kombinationsträning för dig och din hopphäst, samt hoppövningar med fokus på rytm och väg. Tips om mental träning och tips från vår hästveterinär får du också.

Läs mer...

27 Avsnitt
0 kr/mån

I Lätt A  1.20 lär dig det som krävs av dig och din hopphäst på hopptävling i dessa klasser. Det ingår hoppövningar med 3-kombination, mer krävande vägar, ridövningar med ytterligare fokus på rytmen då tempot blir högre på denna nivån.Hästveterinären ger dig tips och mentalträning finns också här samt en hoppövning för trippelbarr.

Läs mer...

24 Avsnitt
0 kr/mån

Här finner du hoppövningar så att du blir förberedd hopptävling i Msv B/130. Hoppövningarna innehåller mer krävande 3-kombinationer, fler tekniska svårigheter, öppen vattengrav samt höjdträning. Mentalträning ingår liksom hästveterinärens goda råd.

Läs mer...

17 Avsnitt
0 kr/mån

Hoppövningarna i denna kurs syftar till att du lyckas med de krav som ställs på hopptävling i Msv A/140. Här finns hoppövningar för ytterligare utveckling av kombinationer avseende teknik och hindertyper, ridövningar för utveckling av din förmåga att rida på försvårande distanser. Här finns även tidshoppningsövningar och hältdiagnostik från hästveterinären såväl som mentalträning.

Läs mer...

17 Avsnitt
0 kr/mån

I denna kurs finns hoppövningar för hopptävling på 1.50 höjd. Här ingår ridövningar som utvecklar din förmåga att rida en bana som en helhet, hoppövning för att utveckla och utvärdera av din hopphästs förmåga. Här optimeras känslan för distanser och övar tekniska svårigheter i samband med kombinationer. Du får råd av hästveterinären hur du håller din hopphäst i toppform samt mentaltränings övningar som ger dig det fokus du behöver för att ge dig själv möjlighet att lyckas i tuffa situationer.

Läs mer...

14 Avsnitt