Online kurser i hoppträning

Här är de online kurser för hoppträning för ryttare och häst som finns i systemet. Alla börjar med att först ta grundkursen. Därefter går man igenom alla kurser i ordning så länge man vill ta sig vidare in i nya klasser. Hoppträning är framtagen av  A-tränare Lennart Lindelöv och mental träning av Mikaela Parmlid.

Gratis!

I grundkursens hoppövningar lär du dig att förenkla ridningen på hinder. Enkel och systematisk ridning på hinder är det som är grunden för din utveckling som hoppryttare. Då kommer hästen att förstå dig bättre och hoppa bättre. Det här är användbart för alla på alla nivåer av hopptävlingar och har varit nyckeln till flera mästerskapsmedaljer

Läs mer...

20 Avsnitt
300 kr/mån

Lätt C 1.00 / Lätt B 1.10 lär dig det som krävs på hopptävling på denna nivå. Här ingår 2-kombinationsträning för dig och din hopphäst, samt hoppövningar med fokus på rytm och väg. Tips om mental träning och tips från vår hästveterinär får du också.

Läs mer...

27 Avsnitt
300 kr/mån

I Lätt A  1.20 lär dig det som krävs av dig och din hopphäst på hopptävling i dessa klasser. Det ingår hoppövningar med 3-kombination, mer krävande vägar, ridövningar med ytterligare fokus på rytmen då tempot blir högre på denna nivån.Hästveterinären ger dig tips och mentalträning finns också här samt en hoppövning för trippelbarr.

Läs mer...

24 Avsnitt
300 kr/mån

Här finner du hoppövningar så att du blir förberedd hopptävling i Msv B/130. Hoppövningarna innehåller mer krävande 3-kombinationer, fler tekniska svårigheter, öppen vattengrav samt höjdträning. Mentalträning ingår liksom hästveterinärens goda råd.

Läs mer...

17 Avsnitt
500 kr/mån

Hoppövningarna i denna kurs syftar till att du lyckas med de krav som ställs på hopptävling i Msv A/140. Här finns hoppövningar för ytterligare utveckling av kombinationer avseende teknik och hindertyper, ridövningar för utveckling av din förmåga att rida på försvårande distanser. Här finns även tidshoppningsövningar och hältdiagnostik från hästveterinären såväl som mentalträning.

Läs mer...

17 Avsnitt
700 kr/mån

I denna kurs finns hoppövningar för hopptävling på 1.50 höjd. Här ingår ridövningar som utvecklar din förmåga att rida en bana som en helhet, hoppövning för att utveckla och utvärdera av din hopphästs förmåga. Här optimeras känslan för distanser och övar tekniska svårigheter i samband med kombinationer. Du får råd av hästveterinären hur du håller din hopphäst i toppform samt mentaltränings övningar som ger dig det fokus du behöver för att ge dig själv möjlighet att lyckas i tuffa situationer.

Läs mer...

14 Avsnitt
700 kr/mån

På denna nivån är hoppövningarna inriktade på ännu längre oxrar samt ett ytterligare högre tempo vilket du möter på internationella hopptävlingar. Ridövningarna är också inriktade på att förbättra reglerbarheten. Här tränas kondition och fokus träning då banorna blir ännu längre. Här kommer mentala övningar för att kunna prestera optimalt i ny miljö. Tips om långa transporter för att komma fram med en fräsch häst får du av vår hästveterinär.

Läs mer...

15 Avsnitt
Kommer snart!

Vi kommer att ordna kurser för dig som vill utvecklas som hopptränare och coach.Vi kommer att fokusera på mentalträning och hur du får dina elever att göra hoppövningar på ett bra sätt. Vi ger dig ridövningar och hoppövningar och förklarar systemet samt utbyter erfarenheter! Denna kurs kan ses som ett sätt att bli del av […]

Läs mer...

0 Avsnitt

Man behöver vara medlem i Simply Jumping för att kunna gå vidare i systemet och lämna in utvärderingar.